Start In English Sidkarta e-post Jag heter Duckling's Yellow Bird Jag heter Duckling's JR Just In Case Om oss Kontakt Hundarna Valpar Galleri Länkar Här bor vi!


Jag började rida på Enskede Ridskola i Stockholm, året var nog 1958. Favoriterna hette Ballerina och Bonzo. Stora ackordshästar, som kallades in till det militära en gång om året.
Jag flyttade till Rinkeby Ridskola i Danderyd, där favoriten hette Amber (en liten skimmel e. Immer 359 - Nerox ox).
Där träffade jag Bomby, en äldre fälttävlanshäst, som stod uppstallad på ridskolan. Jag fäste mig vid henne och när hon flyttade till Ryttarstadion på Storängsbotten, följde jag med. Jag fick tävla henne i lättare klasser och vi var ganska framgångsrika på klubbtävlingar i mitten av 60-talet.

Sedan fick hästintresset läggas på is ett antal år, men 1980 var det dags igen och sedan var jag inte utan en hästkompis till min sista häst Nisse gick bort 2002! Ett tag var det ganska många till och med.


Bomby
f. 1948
Boheme xx - Tåby II xx

Det började med ett svenskt halvblodssto. Berlock, f. 1976 (Utrillo 432 - Immer 359) var fyra år när hon kom och med henne upptäckte jag hur trevligt det var att rida och ha hund med sig.
Berlock var född på Maltesdal utanför Flyinge, hos Ester och Karl-Erik Jönsson kända för sina bra halvblod.
Intresset för avel väcktes och Berlock betäcktes några gånger. Vilken glädje det var att få vara med om den första fölningen!


Berlock och Turmalin
f. 1987
e. Trofé 703


Berlock och Kamé
f. 1984
e. Krevad 579

Arrogant kom till oss, tack vare Petra i Laxå, som köpt Turmalin. Han var en maxad D-ponny f. 1976 e. Pargos ox undan ett tinkersto från Irland. Vilken gentleman! Anna och Arrogant hade mycket roligt tillsammans.

Annas första ponny hette Apache. Han var en Welsh Mountain e. Revel Crown u. Polaris Angylaid.
Vilken underbar barnponny med "glimten i ögat"!


Montana
f. 1985
Marino 554 - Falstaff 474

Det är krävande med halvblod, de är inte alltid så lätta att hantera, särskilt unghästar. Jag fick lust att skaffa en shetlandsponny, tyckte att de svarta stämde bra överens med mina svarta labradorer!
Montana blev det sista halvblodet i stallet, jag sålde henne och det blev fler shetlandsponnyer i stället! Jag till och med skaffade ett stuterinamn, Ares. Mina två inköpta avelsston var halvsystrar och stammade från Furunäs Shetlandsstuteri utanför Kristianstad.


Billas Petunia med Ares Peso.

Billas Petunia

Furunäs Beata med Ares Berta.

Billas Petunia med Ares Pensé

Furunäs Beata med Ares Berlock.

Ares Pelargonia

Granit

Nu är stallet tomt, men 1996 blev jag sugen på att rida igen! Vi fick dessutom ett ridhus på nära håll där jag kunde ha hästen uppstallad.
Jag sökte en lugn äldre häst och fann Granit, kallad Nisse (Granit 546 - Hamurabi ox - Optimist 443). Han var född 1982 och i sin ungdoms dagar tävlade han i medelsvår hoppning. Han var min motionskompis mellan 1996 - 2002.
Saknaden efter Nisse var enorm... hundarna blev min tröst och mitt intresse för rasen Jack Russell terrier växte. Nu tar hundarna all min lediga tid och ridhjälmen ligger på hyllan för gott.


 

Top
Uppdaterad 2006-05-10

© Christina Areskough | info@ducklings.se