Start In English Sidkarta e-post Jag heter Duckling's Yellow Bird Jag heter Duckling's JR Just In Case Om oss Kontakt Hundarna Valpar Galleri Länkar Här bor vi!


  Litet om rasen


Proud Kajsa Varg
1974 fick jag hjälp att hitta min första labrador av Catta Knöppel, som hade mycket kontakt med fru Sigyn Littorin på Nattens Kennel, rasens Grand Old Lady i Sverige.
En gul hane, INTUCH SUCH NUCH Nattens War Cry, hade parat en gul importerad tik, Ballyduff Zephyr, hos Eva och Sven-Eric Delér på Proud Kennel i Vallentuna. Jag ringde och blev lovad en tik.
Efter en lång väntan, med massor av förberedelser och läsande om rasen, föddes kullen och jag var labradorägare.
Sven-Eric klargjorde direkt för mig, att det var en apporterande fågelhund jag köpt.
Så fort Proud Kajsa Varg var tillräckligt gammal, anmäldes jag till en jaktkurs för Sven-Eric och Lars Lillnor (Birdland). Efter detta, har min målsättning alltid varit, att meritera mina hundar både på jakt och utställning, trots att jag inte jagar själv.Labrador retriever
är den verkliga allroundhunden.
Som blindledar- service- och narkotikahundar har rasen gjort en stor samhällsnyttig insats och på senare tid har den också visat framfötterna i räddningsarbete.
Hos jägaren är labradoren en utomordentligt duglig apportör och eftersökshund, men den ger också sol i tillvaron hos många familjer, som en lättfostrad och aktiv kompis i skog och mark.


"Hoss"
Manymills Hokum var född den 1 juli 1992. Han kom till mig från England, som åtta veckor gammal valp.
Hans uppfödare Susan Scales, Manymills Kennel, var känd för, som hon själv uttryckte det, sina "Multi Purpose" labradorer. Tyvärr finns hon inte längre i livet.
Jag köpte honom, för att jag trodde att han skulle passa bra med mina egna tikar och det har han verkligen gjort.
Hoss blev tolv år och var på slutet en äldre gentleman som njöt av pensionärslivet. Han var mycket följsam och lyhörd och frisk som en nötkärna!
Saknaden är stor, han var en arbetsvillig, personlig, tillgiven och vänlig hund.
Han är far till åtta kullar med valpar, med sju olika tikar. I den sista kullen är två tikar utbildade blindledarhundar.
 
MANYMILLS HOKUM
S56319/92
MANYMILLS HOBBY GB CH
ABBEYSTEAD
HERONS COURT
MANYMILLS JAFFA
MANYMILLS LADYBIRD MANYMILLS DRAKE
GB FTCH
MANYMILLS MILADY

Top


"Bonnie"
Proud Kajsa Varg var född 24 juni 1974. Hon är grundstenen i min kennel och naturligtvis har hon en speciell plats i mitt hjärta.
Hon var en utmärkt spårhund och tävlade i Elitklass på viltspår. Att hon inte meriterade sig på jaktprov var helt och hållet mitt fel, ovan som jag var vid döda fåglar och kaniner. Hon hade alltid en sko i munnen för att få uppmärksamhet!
PROUD KAJSA VARG
S42217/74
INT S N UCH
NATTENS WAR CRY
INT S N UCH
CHRUSTON WAPANACHKI
OF TREWINNARD
VESTVOLLENS YMA
BALLYDUFF ZEPHYR BALLYDUFF POWHATAN GALE
PEBBLESTREET CINDY
Top

"Bessie"
Duckling's Blackbird var född den 13 december 1977 och kom i min andra kull labradorvalpar. Med henne provade jag på allt inom hundsporten. Hon såg bra ut och var en duktig apportör.
Ett spännande minne är en andjakt på Ovesholms Gods i Skåne, med kunglig medverkan.
Hon hade mycket egen vilja ("det där klarar jag, matte!") och var inte alltid så lätt att styra. Bessie fick fem kullar med valpar. Jag ser alltid spår efter Bessie i de nuvarande hundarna, hon var en underbar hund.
DUCKLING'S BLACKBIRD
S13070/78
MALLARDS BLACK GNAT S JCH INT NORD UCH
POWHATAN SENTRY
GARPABACKENS NANA
PROUD KAJSA VARG INT S N UCH
NATTENS WAR CRY
BALLYDUFF ZEPHYR
Top

"Emma"
Duckling's Eaglet var född den 12 juli 1980. Lotta Håkansson var en idealisk valpköpare och meriterade Eaglet på alla sätt. Många duktiga hundar från Loving Will's kennel stammar från henne. Hon var dotter till Duckling's Blackbird och dotterdotter till min allra första labrador, Proud Kajsa Varg.
DUCKLING'S EAGLET
S47126/80
S FIN UCH
INGMOS YSTER
S UCH S JCH
PENDIL OF BALLYDUFF
PUHS BLACK BIRD
DUCKLING'S BLACKBIRD MALLARDS BLACK GNAT
PROUD KAJSA VARG
Top

"Connie"
Loving Will's Cyd Charice var född den 27 januari 1987. Hon var mamma till de två tikar jag tog tillbaka från Lotta Håkansson, Loving Will's Duckling "Emma" och Loving Will's Easter Duck "Ester". Tyvärr hade Emma svåra valpningar, så hon fick bli sällskapshund, men Ester har betytt mycket för mig.
Lotta råkade ut för en trafikolycka och hamnade på sjukhus, när Connie hade Emma-kullen, jag fick åka och hämta mor och barn till Öland. Valparna var fem veckor, Connie skötte sig med den äran och accepterade det hela och litade på mig.
LOVING WILL'S
CYD CHARICE
S18690/87
LP SPECTRON OLIVIN MANYMILLS ELECTRON
S FIN JCH
SPECIAL-ACTION
DUCKLING'S EAGLET S FIN UCH
INGMOS YSTER
DUCKLING'S BLACKBIRD
Top

"Ester"
Loving Will's Easter Duck var född den 14 april 1992. Ester påminde mig mycket om Duckling's Blackbird, mamma till Duckling's Eaglet och en av mina favoriter bland de gamla hundarna.
Ester hade tre kullar med valpar. Hon var en mycket bra mamma och hon delade med sig av sin arbetsvilja och snabbtänkthet till sina avkommor. Hon var en god apportör och en duktig eftersökshund. Hon var en av de bästa!
LOVING WILL'S
EASTER DUCK
S34622/92

S JCH
TARRYHOLME BRODIE
S N JCH GB FTCH
BLACKTHORN BRIAR
TARRYHOLME FIRECRACKER
LOVING WILL'S
CYD CHARICE
LP SPECTRON OLIVIN
DUCKLING'S EAGLET
Top


"Birdie"

Duckling's X-Bird var född den 25 mars 1997. Hon var en riktig pärla med mycket spring i benen! För mig var hon den absoluta labradoren.
Birdie hade en kull med valpar. Hon var den sjätte generationen tikar sedan min första labrador, Proud Kajsa Varg. Alla tidigare generationer tikar var jaktmeriterade och utställningsmeriterade, men tyvärr meriterade jag inte Birdie.
När jag ser bilder och kommer ihåg hennes mormor, mormors mor o.s.v, ser jag hur tydliga släktdragen är. Både i utseende och temperament.
Tur att du fanns Lotta!
 
DUCKLING'S X-BIRD
S23579/97
MANYMILLS HOKUM MANYMILLS HOBBY
MANYMILLS LADYBIRD
LOVING WILL'S
EASTER DUCK
S JCH
TARRYHOLME BRODIE
LOVING WILL'S
CYD CHARICE

Top

"Zally"

Duckling's Zee-Bird var född den 22 oktober 2001. Zally var den sjunde generationen tikar, sedan min första labrador Proud Kajsa Varg.
Zally kamperade ihop med Pixie, min första Jack Russell terrier, en månad äldre, under sin uppväxt. Det är inte så lätt alla gånger, att jämt ha en ettrig Jack Russell i släptåg, men med en äkta labradors rymliga hjärta, gick det jättebra. De var bästa vänner!
Zally var en spänstig tjej, som gillade att röra på sig. Hon var ivrig och arbetsvillig och hade helst behövt komma till någon som ville jobba med henne. Jag tror att hon tyckte det var tråkigt här hemma ibland.

DUCKLING'S ZEE-BIRD
S56688/2001
S UCH 
BRANTASTIGS UTZ
TALISKERS HERO
BRANTASTIGS DUENNA
DUCKLING'S X-BIRD MANYMILLS HOKUM
LOVING WILL'S
EASTER DUCKZally agerar barnvakt åt Jack Russellvalparna, det ser tufft ut, men valparna har jätteroligt!

Top
Uppdaterad 2010-06-11
© Christina Areskough | info@ducklings.se